NagyMolnar

Fényművész / Light artist

Életrajz

" A Nagy Krisztián és Molnár Csaba által 2020-ban életre hívott művészeti projekt, a Mysterlight egy hosszabb ideig tartó technológiai kísérletezés és a művészpárosból belülről fakadó alkotási vágy által jött létre. Munkáinkat valahol az Op-art és a Light-art keverékének tekintjük, de szabatosabb műszó híján "geo-optikai fényszobrászatnak" nevezhető a művészeti formánk.

A fény a mindennapunk része, nélküle az életünk elképzelhetetlennek tűnik. A fénytechnika fejlődésével életünknek, életterünknek egyre meghatározóbb, egyre fontosabb  összetevője.

A kézzel épített fényobjektjeink segítségével magát a fényt, mint "anyagot" próbáljuk meg formázni, egyszerűbb geometriai mintákba, és bonyolult térhálókba rendezni, majd speciális üveg-tükrök segítségével a "megformázott fényt" egy új perspektívába helyezzük, és ezáltal egész más értelmet, látványt nyújtanak a "végtelen térbe" helyezve. Ezzel az újszerű látvánnyal a fény segítségével egy új dimenzió nyílik ki előttünk, amivel hatalmas mélységeket, távolságokat tudunk bemutatni, és amelynek a használatával az általunk elképzelt univerzumunk világát (fekete lyukak, tér-idő alagutak, pulsarok, csillagrendszerek...) próbáljuk meg bemutatni.

Célunk a különleges üvegek fizikai, optikai tulajdonságainak a fénnyel való érintkezésének a felhasználásával, a különféle geometriai formák, térhálók használatával egy új, eddig ismeretlen látvány és vizuális élmény átadása a szemlélődőnek.

A test nélküli tér és a tér nélküli test problémája, a virtuális tömegformálás, a matéria fény által való láthatóvá, illetve láthatatlanná tétele mind mind fontos elemei a munkáinknak. "

Díjak


Kiállítások


© Copyright 2019-2024   -   Zsdrál Art   -  GDPR  -   Webdesign: Felanetre